Educatieve bezoeken

Wil je het SCK•CEN bezoeken met je klas? Het kan!

Derde graad secundair onderwijs wetenschappen en techniek

Klassen van de vijfde en zesde jaar van het secundair onderwijs met de focus op wetenschappen en techniek krijgen de unieke kans om het SCK•CEN te bezoeken onder begeleiding van hun leerkracht. Onze gidsen nemen je mee in de wondere wereld van de nucleaire wetenschap en technologie: ze vertellen je meer over kernenergie en ruimtevaartonderzoek, je ziet een kernreactor en duikt 225 meter onder de grond naar ons onderzoekslabo voor radioactief afval. We hebben een boeiend aanbod voor een voor- of namiddag of een hele dag op het SCK•CEN.

Aanvragen?

SCK•CEN legt elk schooljaar enkele data vast waarop we klassen uitnodigen.

  1. Wie één van deze data wil reserveren, vraagt dit minstens één maand vooraf aan via de website voor jongeren.
  2. Vervolgens contacteren wij u om het bezoek verder te bespreken.
  3. Uiterlijk 10 werkdagen voor het bezoek bezorgt u ons via het formulier de identiteitsgegevens van alle leerlingen en begeleiders.

Maximum?

Een bezoek beperkt zich tot maximum 34 personen, minimum 2 volwassen begeleiders inbegrepen. Vanaf 17 bezoekers splitsen we de groep in twee.

Meer info over onze klasbezoeken vindt u op de website voor jongeren of kan u aanvragen via academy@sckcen.be.

Universiteiten en hogescholen

Voor studenten aan universiteiten en hogescholen voorzien we een bezoek op maat, aangepast aan de richting en achtergrondkennis.

U moet een bezoek minstens 1 maand op voorhand aanvragen. Uiteraard gelden er bepaalde toegangsregels op een nucleair domein.

Indien u een bezoek wenst af te spreken, bekijk dan de mogelijkheden op de Engelstalige SCK•CEN Academy website of conctacteer ons via academy@sckcen.be.