Eduroam

Wat is eduroam?

Eduroam is een internationaal netwerk, opgezet voor eenvoudige toegang via een draadloos netwerk tot het internet door medewerkers en studenten van onderwijs- en onderzoeksinstellingen die aangesloten zijn bij dit netwerk. Meer info over eduroam vindt u op www.eduroam.be en www.eduroam.org.

Gebruik van eduroam

Iedereen die gebruik wil maken van eduroam is gebonden aan volgende gebruikersregels:

  • Belnet – voorschriften voor het aanvaardbare gebruik [NL] [FR]

Het gebruik van eduroam wordt gemonitoord en de status wordt continue bewaakt. Ten einde misbruik te kunnen opsporen worden alle gegevens met betrekking tot het aanmelden op en het gebruik van het netwerk minimum 12 maanden bijgehouden.

Wat heb je nodig?

  1. Een toestel (laptop, smartphone, tablet) met een draadloze netwerkadapter die WPA2 ondersteunt.
  2. Een gebruikersnaam (login) en wachtwoord van het SCK•CEN of een instelling die bij eduroam aangesloten is.
  3. Een programma om de volgende instellingen te kunnen aanpassen.

SSID

eduroam

Band

802.11 b/g/n

Security

WPA2 Enterprise

Encryption

AES

Authentication

PEAP

Authentication protocol

MS-Chap-v2

Volg de juiste handleiding om de nodige wijzigingen te maken volgens het besturingssysteem van uw toestel:

Windows 10

Windows 7

Windows 7 met Odyssey (SCK•CEN)

Windows Phone 7

 

Android

eduroam_Android (380 kB)

Symbian (Nokia)

eduroam_NOKIA (500 kB)

iOS (Apple)

eduroam_IOS (349 kB)

Mac OS (Apple)

 

Ubuntu

 

Eduroam voor bezoekers

Eduroam is beschikbaar voor bezoekers van het SCK•CEN. Het WiFi netwerk is bruikbaar in alle vergaderzalen op het centrale domein in Mol, in het Lakehouse in Mol, en in de hoofdzetel in Brussel. Zie hogerop voor de nodige instellingen voor uw toestel. Contacteer de ICT Service Desk op 014 33 87 55 indien hulp nodig is.

Eduroam voor SCK•CEN personeelsleden

Als SCK•CEN personeelslid kunt u met uw SCK account een verbinding maken tot draadloos internet in andere instellingen waar eduroam aangeboden wordt. Controleer vooraf of eduroam beschikbaar is in de instelling waar u naartoe gaat (www.eduroam.be of www.eduroam.org). Op de eduroam informatiepagina van de instelling vind u de nodige informatie om toegang te krijgen tot hun draadloos netwerk. Volg de installatieprocedure indien nodig. Gebruik bij het aanmelden uw SCK account, gevolgd door @sck.be (account@sck.be) en uw persoonlijke wachtwoord. Bij problemen contacteer de lokale ICT-dienst van de instelling.

Op het SCK•CEN kunt u als personeelslid met uw smartphone of tablet via eduroam een verbinding maken naar het internet. Zie hierboven de instructies voor uw toestel.